Pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.copati.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Špela Sitar, s.p. inženiring, Zaprice 4, 1241 Kamnik (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Copati.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina Copati.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje Špela Sitar, s.p. inženiring. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v Spletni trgovini Copati.si.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Spletne trgovine Copati.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Postopek nakupa

 1. Izbor naročila:  Kupec s klikom na ikono 'dodaj v košarico' izdelek doda na seznam izdelkov, pripravljenih za nakup. Pred potrditvijo mora izbrati velikost izdelka in želeno količino. Ob tem se tudi grafično izriše dodajanje izdelka v košarico in se spremeni zapis stanja košarice.

 2. Košarica: V desnjem zgornjem kotu spletne strani je grafično izrisano stanje košarice. S klikom nanjo kupec vstopi na stran za oddajo naročila.

 3. Oddaja naročila: V košarici kupec izpolni obrazec, v katerega vpiše vse zahtevane podatke in količine. Pred oddajo naročila se mora strinjati s splošnimi pogoji uporabe in poslovanja. S klikom na gumb 'Naroči' pošlje naročilo ponudniku in s tem odda naročilo. Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo (pogodbo v slovenskem jeziku), s tem pa je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tej stopnji ima kupec možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte ali telefona. Napake, popravke ali dodatke k naročilu lahko kupec sporoči po telefonu 01 839 70 75 ali po elektronski pošti, na naslov info@copati.si.

 4. Potrditev naročila: Ponudnik prejeto naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma ga z razlogom zavrne. Ponudnik po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti ali telefonu o predvidenem roku odpreme. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena in je ni možno več spreminjati. 

 5. Odpremljanje blaga: Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira,  odpošlje in o tem obvesti kupca. Blago jo dostavljeno preko Pošte Slovenije d.d., dostava pa je vezana na njihove pogoje poslovanja.


Plačilne metode

 1. Plačilo po predračunu - Če se kupec odloči za plačilo po predračunu, bo ponudnik na elektronski naslov prejemnika računa poslal predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na ponudnikov poslovni račun, bo blago odposlano nanaveden naslov za dostavo. V tem primeru kupcu stroški pakiranja, odpošiljanja in dostave ne bodo dodatno zaračunani in jih krije ponudnik.

2. Plačilo po povzetju – Plačilo po povzetju je primerno, če želite plačiati ob prevzemu naročenega blaga. Ob prevzemu pošiljke, poslane preko Pošte Slovenije d.d., morate biti osebno prisotni. Plačilo se izvede preko UPN naloga. O času odpreme blaga in predvideni dostavi vas bomo obvestili po telefonu ali elektronski pošti. Po sprejetem naročilu bo izdan tudi račun, ki ga boste prejeli po elektronski pošti ali v prejetem paketu. Pri izbiri tega načina plačila se kupcu dodatno zaračuna stroške pakiranja, odpošiljanja in dostave v fiksni vrednosti 4,00 €.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. Kupec se pri oddaji naročila strinja s pogoji poslovanja, kjer so prav tako navedena navodila, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani in so dostopni ves čas delovanja spletne strani.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kupoprodajna pogodba (vsebina in stanje naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu ob izvedenem naročilu posredovana po elektronski pošti.

 

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je lahko časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo lahko kupec pridobi na naši Facebook strani. 

Kako uporabim promocijsko kodo?
Promocijska koda je beseda, ki vpišeš v ustrezno okence v 3. koraku spletnega nakupa. Ko vpišeš trenutno veljavno promocijsko kodo, sledi še klik na gumb uporabi. Popust oziroma ugodnost bo upoštevana takoj za tem.

 

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV.  Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini Copati.si in se lahko razlikujejo od cen v trgovinah. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.


Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri izbiri načina plačila (tretji korak) izberete opcijo 'Sem podjetje'.  

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Omenjene organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vsako vračilo bo individualno obravnavano. Vračilo kupnine ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo splošni pogoji poslovanja, z razliko v že predhodno omenjenih možnostih odstopa od pogodbe.

V spletni trgovini Copati.si je omogočeno spletno nakupovanje samo podjetjem, ki so registrirana v Republiki Sloveniji. 

 

Rok dobave blaga

Predviden rok odpreme naročenega blaga iz zaloge je 1 - 5 delovnih dni. Za izdelke, ki niso na zalogi ali so izdelani po naročilu se rok odpreme lahko podaljša. O točnem času odpreme ponudnik obvesti kupca po telefonu ali elektronski pošti.

Vse pošiljke bodo poslane s pogodbenim partnerjem Pošta Slovenije, d.d., zato ponudnik nima vpliva na čas dostave.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo ali menjava blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, željo po vračilu ali menjavi blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@copati.si. Kupec mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. V primeru vračila blaga ponudnik vrne celotno kupnino (vrednost izdelka) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Stroške menjave blaga krije kupec. V primeru, da je menjano blago v enaki vrednosti, kupec plača le stroške pošiljanja. V primeru pa, da se vrednosti blaga razlikujeta, vam bomo razliko vrnili oz. bo le ta prišteta k vrednosti stroškov ponovnega pošiljanja. Vrednost tega zneska je prodajalec dolžan kupcu predhodno sporočiti.

Kupec mora blago poslati na naslov: Špela Sitar, s.p. inženiring, Zaprice 4, 1241 Kamnik

Pošiljke z odkupnino ne bodo sprejete!


Garancija

Vsi izdelki v prodaji v Spletni trgovini Copati.si imajo garancijo proizvajalca za dobo dveh let. Garancija se uveljavlja s kopijo računa. Vse poškodbe in pomanjkljivosti izdelka, ki bi nastale v garancijskem roku, bodo odpravljene brezplačno.

Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:

 • neupoštevanje navodil za uporabo,
 • popravilo, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
 • malomarno ravnanje z izdelkom,
 • mehanske poškodbe, nastale po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
 • nepravilna uporaba izdelka (npr. uporaba v zunanjih prostorih, stik z vodo, nepravilno vzdrževanje,...).

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo, se lahko obrnete na info@copati.si.

 

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani Spletne trgovine Copati.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na spletni strani Copati.si. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@copati.si ali po klasični pošti na naslov:

Špela Sitar, s.p. inženiring
Zaprice 4
1241 Kamnik

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Kupec se lahko obrne na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov, ki je na voljo tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Zadnja osvežitev: 13.05.2016.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.